Zalm

Houdbaarheid: 10 dagen in vacuümverpakking in de koelkast bewaren tussen de twee en vier graden Celsius. Na het openen kunt u de gerookte zalm drie tot vier dagen bewaren, mits luchtdicht verpakt in folie en gekoeld. Tevens kunt u de gerookte zalm luchtdicht invriezen en tot 3 maanden bewaren.
Gewicht: vanaf 200 gram tot een hele zijde (1200 gram)
Allergenen: bevat vis en noten

De pure smaak van ambachtelijk roken

Gerookte Schotse zalm

Onze Schotse zalmen worden in fjord Loch Duart gekweekt, ze hebben alle ruimte (het water bevat ongeveer 1% zalm) en worden als wilde exemplaren behandeld. Door de hoeveelheid lichaamsbeweging, bevat de vis minder vet en heeft hij een diepere kleur. Het Label Rouge is een kwaliteitskeurmerk van het Ministere de l’Agriculture et de la Pêche, Frans dus. Met het label wordt aangegeven dat de betreffende producten biologisch verantwoord zijn geproduceerd.

€6,95 per 100 gram

Vanaf 200 gram tot een hele zijde (ongeveer 1200 gram)

Inkopen, fileren en inzouten

De Schotse zalm “Label Rouge” komt onder crushed ice in zijn geheel binnen en wordt direct gefileerd. De zalmzijden worden dan met de hand gezouten met een mix van zout, suiker en peper. De ingezouten zalm word twee dagen gekoeld op roosters, zodat extra vocht wordt afgedreven. Dit “ontvochten” en marineren, zorgt mede voor de subtiele smaak en heerlijke malse structuur van de zalm.

Roken

De zalm wordt hangend gerookt op een temperatuur van 25 graden Celsius met twee houtsoorten. Het geheim is de combinatie van het pekelen, het hangen, het korte roken, de twee houtsoorten en het hele gecontroleerde proces. Allemaal om met liefde voor het product en het ambacht een exclusief gerookte zalm te bereiden uit het TastySmokeAtelier.

Roken

De zalm wordt hangend gerookt op een temperatuur van 25 graden Celsius met twee houtsoorten. Het geheim is de combinatie van het pekelen, het hangen, het korte roken, de twee houtsoorten en het hele gecontroleerde proces. Allemaal om met liefde voor het product en het ambacht een exclusief gerookte zalm te bereiden uit het TastySmokeAtelier.

Snijden en serveren

Het snijden van de zalm is simpelweg in dunne plakjes, recht naar beneden tot op de huid. Snij vervolgens de plakjes los door het mes net boven de vetlaag van de huid horizontaal te bewegen. Met deze manier van snijden heeft elk plakje gerookte zalm dezelfde pekelwaarde, structuur en rooksmaak. De meest ideale temperatuur om te serveren is veertien graden Celsius (zelfde temperatuur als een glas heerlijke witte Chardonnay).